Блог

14.02.2020 14:36:28

LED светлинна терапия на кожата: Какво трябва да знаем.

Бързи факти
Относно:

 • LED или светодиодна терапия е лечение на кожата, която използва светлина с различна дължина на вълната, включително червена и синя.
 • НАСА първоначално разработва този метод за експерименти за растеж на растения при мисии на совалки, и по-късно установява, че е надежно и за лечение на рани. Сега терапията с LED светлина се използва от някои козметици, за да помогне за регенерирането на кожата от стареене. Използва се и при акне.
 • Най-често се използват честотни червени или сини светлини за грижата за кожата. Червената се използва предимно за борба със стареенето, докато синята се използва за лечение на акне.

Безопасност:

 • За разлика от други видове светлинна терапия, светодиодите не съдържат ултравиолетови лъчи. Следователно, те са безопасни за редовна употреба.
 • Лечението с LED светлина не причинява изгаряния в сравнение с други лечения против стареене, като химически пилинг, дермабразия и лазерна терапия. Може да е безопасно за всички цветове и типове кожа.
 • Страничните ефекти са рядкост, но могат да включват засилено възпаление, зачервяване и обриви.

Удобство:

 • Процедурите в кабинета отнемат по 20 минути на посещение. Ще трябва да ги посещавате веднъж седмично, в продължение на 10 седмици, а след това само веднъж на няколко месеца.
 • Домашните LED устройства могат да се използват по ваше удобство, без да се налага да ходите на никъде. Недостатъкът е, че резултатите може да не са толкова бързи.

Цена:

 • Единична сесия за светодиодна терапия варира от около 150 до 300 долара, в зависимост от вашия регион и дали го комбинирате с други лечения.
 • Домашните LED комплекти могат да струват от 25 до 150 долара.

Ефикасност:

 • Когато се използва според инструкциите, терапията с LED светлина може значително да подобри цялстното състоние на кожата ви с течение на времето. 


Какво е светодиодна терапия?

Лечебната диодна (LED) терапия набира все по-голяма популярност както в кабинетите на естетиците, така и у дома. Използвайки различни LED дължини на светлинната вълна, тази технология за грижа на кожата помага при:

 • лечение на акне
 • намаляване на възпалението
 • намалява белезите на стареене

Може да сте кандидат за терапия със светодиодна светлина, ако имате тези видове кожни проблеми и не сте постигнали желаните от вас ефекти от продукти, предлагани по дрогериите и промотиращи справянето с тях. LED терапията също е безопасна за всички цветове на кожата и не предизвиква изгаряне.

Има обаче няколко потенциални недостатъка. Ето няколко:

 • LED терапията може да бъде скъпа.
 • Резултатите не са гарантирани.
 • Също така не е безопасно, ако приемате определени лекарства или имате активно кожно заболяване.

Консултирайте се с вашия дерматолог относно проблемите си с грижата за кожата и дали терапията с LED светлина е добър вариант за вас.

Колко струва?

Според самоотчетените разходи в RealSelf.com цената на една сесия може да варира от около 150 до 300 долара, в зависимост от страната, в която се намирате и дали го комбинирате с друго лечение.

Не забравяйте, че много естетици препоръчват до 10 сесии, така че да вземете предвид общия разход в бюджета ви, като вземете предвид различните практикуващи и цената им на посещение.

Домашните устройства струват от 25 до 150 долара. Това като цяло може да е по-евтин вариант, защото можете да запазите LED маската и да я използвате за бъдещи лечения. Резултатите обаче не са толкова бързи.

И в двата случая терапията с LED светлина е неинвазивна. Не е нужно да губите пари или да си взимате отпуска от работа.

Как работи?

LED светлинната терапия има установена история на употреба върху кожата. Американските военноморски тюлени започват да я прилагат през 90-те, за да помогнат за бързото зарастване на рани и за подпомагане на регенерирането на увредените мускулни тъкани.

Оттогава лечението се изследва за различни положения в козметиката. Основно се отбелязва при увеличаване на колагена и тъканите. Всичко това може да изглади кожата ви и да намали появата на щети от:

 • възрастови петна
 • акне
 • бръчки

Има различни честоти или дължини на вълната, използвани при лечението с LED светлина. Те включват честотни червени и сини светлини, които не съдържат ултравиолетови лъчи и лесно се абсорбират в кожата.

Червена светлина

Червената (или инфрачервената) светлина се използва за лечение на епидермиса, който е външният слой на кожата. Когато светлината се прилага върху кожата ви, епидермисът я абсорбира и след това стимулира колагеновите протеини.

На теория повече колаген означава, че кожата ви ще изглежда по-гладка и по-пълна, което може да намали появата на фини линии и бръчки. Смята се също, че червената LED светлина намалява възпалението, като същевременно подобрява циркулацията на кръвта, което може да ви придаде по-здрав блясък.

Синя светлина

Синята LED светлинна терапия, от друга страна, е насочена към мастните жлези, които също се наричат ​​маслени жлези. Те са разположени под космените ви фоликули.

Мастните жлези са необходими за натуралното омазняване на кожата и косата ви, за да не изсъхне. Тези жлези обаче могат да станат свръхактивни, което води до мазна кожа и акне.

Теорията е, че терапията със синя LED светлина може да се насочи към тези маслени жлези и да намали тяхната активност. От своя страна може да видите по-малко избиване на акне. Синята светлина може също да убие бактериите, причиняващи акне под кожата, което може да помогне за лечение на тежки пъпки от акне, включително кисти и възли.

Често синята LED светлина се използва заедно с червена LED светлина за да:

 • помогне за лечение на акне
 • намаляване на белези от акне и не само
 • противовъзпалителните ефекти

Едно проучване на животни през 2018г установи, че синята LED светлина подобрява заздравяването на изгаряния по кожата от трета степен.

Процедура за светодиодна терапия

Според EstheticianEDU, всяко лечение със светодиодна терапия трае около 20 минути. Вероятно ще ви трябват до 10 лечения, в зависимост от резултатите, които търсите да постигнете.

Някои естетици ви позволяват да легнете директно под светлините, докато други използват отделни светодиодни лампи, само на конкретни участъци. Изборът често зависи от кабинета, както и от зоната на лечение.

Домашни процедури

Ако не можете да намерите или отделите време за посещения в специализирани кабинети, все пак можете да опитате LED терапия у дома. Устройствата у дома се предлагат под формата на маски или пръчици, които поставяте върху лицето си за няколко минути. Следвайте инструкциите на производителя внимателно.

Целеви зони

Докато LED светлинната терапия може технически да се използва на всяка част на тялото, най-популярната му употреба е за лицето. Увреждането на кожата има тенденция да възникне на лицето ви, тъй като е изложено на елементите повече от други части на тялото.

LED терапията може да се използва и на шията и гърдите, които са други области, които са склонни да показват признаци на стареене.

Рискове и странични ефекти

Като цяло Американската академия по дерматология счита тази процедура за безопасна. Тъй като светодиодите не съдържат UV лъчи, това се счита за по-безопасна форма на светлинна терапия, която няма да причини дълготрайна вреда на кожата ви. Процедурата също е неинвазивна и има малко рискове.

Вашият естетик може да препоръча терапия с LED светлина, ако имате по-тъмна или чувствителна кожа. За разлика от по-инвазивните процедури като лазерната терапия, светодиодите не изгарят кожата ви. Те също не причиняват никаква болка.

Все пак може да има рискове, свързани с терапията с LED светлина.

Ако в момента използвате силни лекарства против акне, имайте предвид, че много от тях съдържат големи количества витамин А, който повишава чувствителността на кожата ви към светлина и може да причинят белези в някои случаи.

Не използвайте LED терапия, ако използвате нещо върху кожата си, което ви прави чувствителни към слънчева светлина. В такъв случай, задължително избягвайте да използвате серуми или кремове, съдържащи АНА (alpha hydroxy acid (алфа хидроксидна киселина, 
например гликолова и млечна киселина)) или ВНА (beta hydroxy/salicylic acid (бета хидрокси/салицилова киселина)). 

Може също да помислите да избегнете това лечение, ако в момента имате активен обрив. Консултирайте се с вашия лекар, ако имате псориазис. Терапията с червена светлина може да помогне, но само ако я използвате заедно с редовно предписаните ви лечения.

Страничните ефекти от светодиодната терапия са редки и не са забелязани по време на клинични изпитания. Свържете се с Вашия лекар, ако почувствате някой от следните симптоми след лечението:

 • засилено възпаление
 • зачервяване
 • обрив
 • болка
 • сензитивност
 • треска

Какво да очакваме след терапията

Лечението с LED светлина е неинвазивно, така че не се изисква време за възстановяване. Ще можете да продължите с ежедневните си дейности, и по време на лечението.

В естетичната LED светлинна терапия са необходими до 10 сесии или повече, всяка от които е на разстояние около седмица. Може да започнете да виждате незначителни резултати след първата си сесия. Резултатите ще бъдат по-драматични и забележими, след като приключите с всичките си лечения.

Дори след като постигнете препоръчителния брой сесии, резултатите ви не са постоянни.

Когато клетките на кожата ви се обновят, може да загубите малко колаген и да започнете отново да виждате признаци на стареене. Можете също така да започнете да виждате отново акне. Ето защо се препоръчва да се връщате за лечение за поддръжка на всеки няколко месеца или според препоръките на вашия естетик.

Лечението с домашна LED терапия не е толкова драматично, защото честотите на светлината не са толкова високи. Трябва да следвате инструкциите на производителя. Този тип лечение, можете и се препоръчва да използвате по-редовно за по видими ефекти.

Подготовка за LED светлинна терапия

Независимо дали използвате LED терапия у дома или посещавате естетик, не трябва да носите грим по време на сесията. В домашни условия, също така, може да нанесете ежедневния си крем или дори любимата си Sheet маска, преди да сложите LED маската.
LED светлината ще спомгне за по-качественото абсорбиране на съставките.

ВНИМАНИЕ! Винаги проверявайте съставките на продуктите, които ползвате с вашата LED маска. Препоръчително е да са с възможно най-натурални съставки. Задължително избягвайте серуми, маски или кремове, съдържащи АНА, ВНА киселини и витамини С, А и Е.


 

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Интересно

Интересно

LED светлинна терапия на кожата: Какво трябва да знаем.

LED светлинна терапия за кожата: Какво трябва да знаем.

Бързи фактиОтносно:LED или светодиодна терапия е лечение на кожата, която използва светлина с различна дължина на вълната, включително червена и синя.НА Бързи фактиОтносно:LED или светодиодна терапия е лечение на кожата, която използва светлина с различна дължина на вълната, включително червена и синя.НА 2020-02-14T14:44:11+02:00 LED светлинна терапия на кожата: Какво трябва да знаем.

<p><span style="font-family: 'arial black', sans-serif; font-size: 12pt;"><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/15231/files/image/00-story-led-masks.jpg" alt="" /></span></p> <p><span style="font-family: 'arial black', sans-serif; font-size: 12pt;">Бързи факти</span><br /><strong>Относно:</strong></p> <ul> <li>LED или светодиодна терапия е лечение на кожата, която използва светлина с различна дължина на вълната, включително червена и синя.</li> <li>НАСА първоначално разработва този метод за експерименти за растеж на растения при мисии на совалки, и по-късно установява, че е надежно и за лечение на рани. Сега терапията с LED светлина се използва от някои козметици, за да помогне за регенерирането на кожата от стареене. Използва се и при акне.</li> <li>Най-често се използват честотни червени или сини светлини за грижата за кожата. Червената се използва предимно за борба със стареенето, докато синята се използва за лечение на акне.</li> </ul> <p><strong>Безопасност:</strong></p> <ul> <li>За разлика от други видове светлинна терапия, светодиодите не съдържат ултравиолетови лъчи. Следователно, те са безопасни за редовна употреба.</li> <li>Лечението с LED светлина не причинява изгаряния в сравнение с други лечения против стареене, като химически пилинг, дермабразия и лазерна терапия. Може да е безопасно за всички цветове и типове кожа.</li> <li>Страничните ефекти са рядкост, но могат да включват засилено възпаление, зачервяване и обриви.</li> </ul> <p><strong>Удобство:</strong></p> <ul> <li>Процедурите в кабинета отнемат по 20 минути на посещение. Ще трябва да ги посещавате веднъж седмично, в продължение на 10 седмици, а след това само веднъж на няколко месеца.</li> <li>Домашните LED устройства могат да се използват по ваше удобство, без да се налага да ходите на никъде. Недостатъкът е, че резултатите може да не са толкова бързи.</li> </ul> <p><strong>Цена:</strong></p> <ul> <li>Единична сесия за светодиодна терапия варира от около 150 до 300 долара, в зависимост от вашия регион и дали го комбинирате с други лечения.</li> <li>Домашните LED комплекти могат да струват от 25 до 150 долара.</li> </ul> <p><strong>Ефикасност:</strong></p> <ul> <li>Когато се използва според инструкциите, терапията с LED светлина може значително да подобри цялстното състоние на кожата ви с течение на времето.&nbsp;</li> </ul> <p><br /><span style="font-family: 'arial black', sans-serif; font-size: 12pt;">Какво е светодиодна терапия?</span></p> <p>Лечебната диодна (LED) терапия набира все по-голяма популярност както в кабинетите на естетиците, така и у дома. Използвайки различни LED дължини на светлинната вълна, тази технология за грижа на кожата помага при:</p> <ul> <li>лечение на акне</li> <li>намаляване на възпалението</li> <li>намалява белезите на стареене</li> </ul> <p>Може да сте кандидат за терапия със светодиодна светлина, ако имате тези видове кожни проблеми и не сте постигнали желаните от вас ефекти от продукти, предлагани по дрогериите и промотиращи справянето с тях. LED терапията също е безопасна за всички цветове на кожата и не предизвиква изгаряне.</p> <p>Има обаче няколко потенциални недостатъка. Ето няколко:</p> <ul> <li>LED терапията може да бъде скъпа.</li> <li>Резултатите не са гарантирани.</li> <li>Също така не е безопасно, ако приемате определени лекарства или имате активно кожно заболяване.</li> </ul> <p>Консултирайте се с вашия дерматолог относно проблемите си с грижата за кожата и дали терапията с LED светлина е добър вариант за вас.</p> <p><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/15231/files/image/fyi_page_5_image_0001.jpg" alt="" /></p> <p><span style="font-family: 'arial black', sans-serif; font-size: 12pt;">Колко струва?</span></p> <p>Според самоотчетените разходи в RealSelf.com цената на една сесия може да варира от около 150 до 300 долара, в зависимост от страната, в която се намирате и дали го комбинирате с друго лечение.</p> <p>Не забравяйте, че много естетици препоръчват до 10 сесии, така че да вземете предвид общия разход в бюджета ви, като вземете предвид различните практикуващи и цената им на посещение.</p> <p>Домашните устройства струват от 25 до 150 долара. Това като цяло може да е по-евтин вариант, защото можете да запазите LED маската и да я използвате за бъдещи лечения. Резултатите обаче не са толкова бързи.</p> <p>И в двата случая терапията с LED светлина е неинвазивна. Не е нужно да губите пари или да си взимате отпуска от работа.</p> <p><span style="font-family: 'arial black', sans-serif; font-size: 12pt;">Как работи?</span></p> <p>LED светлинната терапия има установена история на употреба върху кожата. Американските военноморски тюлени започват да я прилагат през 90-те, за да помогнат за бързото зарастване на рани и за подпомагане на регенерирането на увредените мускулни тъкани.</p> <p>Оттогава лечението се изследва за различни положения в козметиката. Основно се отбелязва при увеличаване на колагена и тъканите. Всичко това може да изглади кожата ви и да намали появата на щети от:</p> <ul> <li>възрастови петна</li> <li>акне</li> <li>бръчки</li> </ul> <p>Има различни честоти или дължини на вълната, използвани при лечението с LED светлина. Те включват честотни червени и сини светлини, които не съдържат ултравиолетови лъчи и лесно се абсорбират в кожата.</p> <p><strong>Червена светлина</strong></p> <p>Червената (или инфрачервената) светлина се използва за лечение на епидермиса, който е външният слой на кожата. Когато светлината се прилага върху кожата ви, епидермисът я абсорбира и след това стимулира колагеновите протеини.</p> <p>На теория повече колаген означава, че кожата ви ще изглежда по-гладка и по-пълна, което може да намали появата на фини линии и бръчки. Смята се също, че червената LED светлина намалява възпалението, като същевременно подобрява циркулацията на кръвта, което може да ви придаде по-здрав блясък.</p> <p><strong>Синя светлина</strong></p> <p>Синята LED светлинна терапия, от друга страна, е насочена към мастните жлези, които също се наричат ​​маслени жлези. Те са разположени под космените ви фоликули.</p> <p>Мастните жлези са необходими за натуралното омазняване на кожата и косата ви, за да не изсъхне. Тези жлези обаче могат да станат свръхактивни, което води до мазна кожа и акне.</p> <p>Теорията е, че терапията със синя LED светлина може да се насочи към тези маслени жлези и да намали тяхната активност. От своя страна може да видите по-малко избиване на акне. Синята светлина може също да убие бактериите, причиняващи акне под кожата, което може да помогне за лечение на тежки пъпки от акне, включително кисти и възли.</p> <p>Често синята LED светлина се използва заедно с червена LED светлина за да:</p> <ul> <li>помогне за лечение на акне</li> <li>намаляване на белези от акне и не само</li> <li>противовъзпалителните ефекти</li> </ul> <p>Едно <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30276489">проучване на животни през 2018г</a>&nbsp;установи, че синята LED светлина подобрява заздравяването на изгаряния по кожата от трета степен.</p> <p><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/15231/files/image/71qfgyx6xwl.png" alt="" /></p> <p><span style="font-family: 'arial black', sans-serif;">Процедура за светодиодна терапия</span></p> <p>Според EstheticianEDU, всяко лечение със светодиодна терапия трае около 20 минути. Вероятно ще ви трябват до 10 лечения, в зависимост от резултатите, които търсите да постигнете.</p> <p>Някои естетици ви позволяват да легнете директно под светлините, докато други използват отделни светодиодни лампи, само на конкретни участъци. Изборът често зависи от кабинета, както и от зоната на лечение.</p> <p><span style="font-family: 'arial black', sans-serif;">Домашни процедури</span></p> <p>Ако не можете да намерите или отделите време за посещения в специализирани кабинети, все пак можете да опитате LED терапия у дома. Устройствата у дома се предлагат под формата на маски или пръчици, които поставяте върху лицето си за няколко минути. Следвайте инструкциите на производителя внимателно.</p> <p><span style="font-family: 'arial black', sans-serif;">Целеви зони</span></p> <p>Докато LED светлинната терапия може технически да се използва на всяка част на тялото, най-популярната му употреба е за лицето. Увреждането на кожата има тенденция да възникне на лицето ви, тъй като е изложено на елементите повече от други части на тялото.</p> <p>LED терапията може да се използва и на шията и гърдите, които са други области, които са склонни да показват признаци на стареене.</p> <p><span style="font-family: 'arial black', sans-serif;">Рискове и странични ефекти</span></p> <p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Като цяло Американската академия по дерматология счита тази процедура за безопасна. Тъй като светодиодите не съдържат UV лъчи, това се счита за по-безопасна форма на светлинна терапия, която няма да причини дълготрайна вреда на кожата ви. Процедурата също е неинвазивна и има малко рискове.</span><br /></span></p> <p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Вашият естетик може да препоръча терапия с LED светлина, ако имате по-тъмна или чувствителна кожа. За разлика от по-инвазивните процедури като лазерната терапия, светодиодите не изгарят кожата ви. Те също не причиняват никаква болка.<br /></span></span></p> <p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Все пак може да има рискове, свързани с терапията с LED светлина.<br /></span></span></p> <p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Ако в момента използвате силни лекарства против акне, имайте предвид, че много от тях съдържат големи количества витамин А, който повишава чувствителността на кожата ви към светлина и може да причинят белези в някои случаи.<br /></span></span></p> <p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Не използвайте LED терапия, ако използвате нещо върху кожата си, което ви прави чувствителни към слънчева светлина. В такъв случай, задължително избягвайте да използвате серуми или кремове, съдържащи АНА (alpha hydroxy acid (алфа хидроксидна киселина,&nbsp;<br />например гликолова и млечна киселина)) или ВНА (beta hydroxy/salicylic acid (бета хидрокси/салицилова киселина)).&nbsp;<br /></span></span></p> <p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Може също да помислите да избегнете това лечение, ако в момента имате активен обрив. Консултирайте се с вашия лекар, ако имате псориазис. Терапията с червена светлина може да помогне, но само ако я използвате заедно с редовно предписаните ви лечения.<br /></span></span></p> <p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Страничните ефекти от светодиодната терапия са редки и не са забелязани по време на клинични изпитания. Свържете се с Вашия лекар, ако почувствате някой от следните симптоми след лечението:<br /></span></span></p> <ul> <li><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">засилено възпаление<br /></span></span></li> <li><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">зачервяване</span></span></li> <li><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">обрив</span></span></li> <li><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">болка</span></span></li> <li><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">сензитивност</span></li> <li><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">треска</span></li> </ul> <p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;"><span style="font-family: 'arial black', sans-serif;">Какво да очакваме след терапията</span><br /></span></span></p> <p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Лечението с LED светлина е неинвазивно, така че не се изисква време за възстановяване. Ще можете да продължите с ежедневните си дейности, и по време на лечението.<br /></span></span></p> <p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">В естетичната LED светлинна терапия са необходими до 10 сесии или повече, всяка от които е на разстояние около седмица. Може да започнете да виждате незначителни резултати след първата си сесия. Резултатите ще бъдат по-драматични и забележими, след като приключите с всичките си лечения.<br /></span></span></p> <p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Дори след като постигнете препоръчителния брой сесии, резултатите ви не са постоянни.<br /></span></span></p> <p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Когато клетките на кожата ви се обновят, може да загубите малко колаген и да започнете отново да виждате признаци на стареене. Можете също така да започнете да виждате отново акне. Ето защо се препоръчва да се връщате за лечение за поддръжка на всеки няколко месеца или според препоръките на вашия естетик.<br /></span></span></p> <p>Лечението с домашна LED терапия не е толкова драматично, защото честотите на светлината не са толкова високи. Трябва да следвате инструкциите на производителя. Този тип лечение, можете и се препоръчва да използвате по-редовно за по видими ефекти.</p> <p><span style="font-family: 'arial black', sans-serif;"><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/15231/files/image/led-light-therapy-1.jpg" alt="" /></span></p> <p><span style="font-family: 'arial black', sans-serif;">Подготовка за LED светлинна терапия</span></p> <p>Независимо дали използвате LED терапия у дома или посещавате естетик, не трябва да носите грим по време на сесията. В домашни условия, също така, може да нанесете ежедневния си крем или дори любимата си Sheet маска, преди да сложите LED маската.<br />LED светлината ще спомгне за по-качественото абсорбиране на съставките.</p> <p><em><strong>ВНИМАНИЕ!</strong> Винаги проверявайте съставките на продуктите, които ползвате с вашата LED маска. Препоръчително е да са с възможно най-натурални съставки. Задължително избягвайте серуми, маски или кремове, съдържащи АНА, ВНА киселини и витамини С, А и Е.</em><br /><br /><br />&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p>

Сравнение на продукти